جراحی بینی

چسب زدن بینی بعد از عمل

در صورتی که افراد از ظاهر بینی خود ناراضی باشند به طور معمول اقدام به انجام عمل جراحی بینی می کنند. عمل جراحی بینی به منظور تغییر شکل کلی بینی و همچنین رفع نواقص ایجاد شده در بینی انجام می شود. پس از انجام عمل جراحی بینی رعایت نکات پس از عمل از اهمیت زیادی برخوردار است.

چسب زدن بینی بعد از عمل

یکی از مواردی که پس از جراحی بینی باید رعایت شود چسب زدن بینی بعد از عمل می باشد.

 

توصیه  پزشک برای چسب زدن بینی بعد از جراحی برای کمک به منقبض شدن پوست و دربرگرفتن استخوان ها و غضروف ها می باشد.

چسب زدن بینی به پیشگیری از ایجاد بافت زخم در بین پوست و بافت استخوان و غضروف کمک می کند. در صورت ایجاد بافت زخم و انقباض پوست، پوست نمی تواند اطراف ساختار اصلی خود را به طور مناسب بپوشاند و موجب بروز ناهمواری و برآمدگی بر روی بینی می شود.

پس از انجام جراحی بینی به مدت 3 تا 4 هفته چسب زدن بینی توصیه می شود و برای کسب نتیجه مطلوب تر بهتر است چسب زدن به بینی تا چند ماه ادامه پیدا کند.

دو فایده چسب زدن بینی بعد از عمل :

  • کاهش میزان التهاب و تورم ناشی از عمل جراحی بینی
  • شکل گیری بهتر بینی

باید از چه نوع چسبی استفاده شود ؟

به افراد توصیه می شود یک و نیم سانتی متر از نوار چسب های پزشکی ساخته شده از کاغذ را استفاده کنند. این چسب ها که قیمت مناسبی هم دارند را می توان از دارو خانه ها تهیه نمود.

بعضی از پزشکان ترجیح می دهند از چسب های میکرو منفذ دار استفاده کنند زیرا موجب بروز آلرژی در فرد نخواهد شد.

قبل از چسب زدن بینی باید روی بینی و گونه ها را با آب ولرم و صابون و یا پنبه و الکل تمیز کنید. این کار موجب پاک شدن چربی و مواد آرایشی از روی پوست می شود.

اگر چسب بینی دیرتر عوض شود، چه می شود؟

دکتر پورجبار جراح بینی در تهران ، این توصیه را می کنند که چسب ها هر 2 الی 3 روز یکبار تعویض شوند. به عبارتی لازم است پس از هر بار حمام از چسب جدید برای بینی استفاده شود. اما چسب زدن بینی همانطور که اشاره شد برای کاهش ورم ناشی از عمل و شکل گیری بهتر فرم بینی انجام می شود. اگر این چسب دیرتر از موعد تعویض شود، می تواند مشکلاتی را برای زیباجو به همراه بیاورد. برخی از این مشکلات عبارت اند از:

مهم ترین عارضه ای که دیرتر عوض کردن چسب بینی با خود به همراه دارد، کاهش یا حتی بی تاثیری در کنترل ورم بعد از عمل بینی است. در صورت دیر عوض کردن چسب بینی ، احتمال کاهش چسبندگی بینی وجود دارد که در این حالت تاثیری در نگه داری فرم جدید و اعمال فشار یکدست به بینی نخواهد داشت و تاثیر مثبتی که می تواند داشته باشد را از دست می دهد.

بروز آسیب های پوستی مانند خارش یا قرمزی و حتی تاول از اتفاقاتی است که دیرتر عوض کردن چسب بینی می تواند با خود به همراه داشته باشد.

آسیب به زخم و احتمال بروز عفونت یکی دیگر از اتفاقاتی است که می تواند با دیر تر عوض کردن چسب بینی رخ دهد. با دیرعوض کردن چسب بینی ، خاصیت چسبندگی بینی کاسته شده و ممکن است باعث در ارتباط بودن ناحیه عمل که می تواند هنوز زخم باشد ، شود. همین اتفاق می تواند باعث احتمال عفونت شود که در صورت ابتلا به عفونت ، خطر جدی نتیجه عمل را تهدید می کند.

اما باید این نکته را اشاره کرد که جنس چسب بینی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. باید از چسبی استفاده شود که از مزیت نفوذ هوا به پوست برخوردار باشد که منجر به حساسیت های پوستی نشود.