استحمام پس از جراحی بینی
روش استحمام پس از جراحی بینی ، از سوالاتی است که برای افرادی که جراحی بینی انجام می دهند ، به طور معمول پیش می آید.
استحمام پس از جراحی بینی به شرح ذیل می باشد:
پس از اتمام عمل جراحی بینی ، یک اسپیلنت ( یا همان گچ بینی ) را به روی بینی قرار می دهند و آن را با چسب فیکس می کنند که ، معمولاً یک هفته روی بینی می ماند ، اگر که آب به پانسمان برسد و خیس بشود ، ممکن است پانسمان بیفتد و یا از روی بینی بلند شود و این موضوع می تواند بر روی نتیجه جراحی اثر گذار باشد.
علاوه بر این ، در صورتیکه اسپیلنت خیس شود ، امکان بروز سوزش و خارش وجود دارد و این حالت برای بیمار آزار دهنده خواهد بود ، برای همین بهتر توصیه می شود مراقب باشید تا در طول مدتی که گچ بر روی بینی تان است ، پانسمان بینی خیس نشود.
پیشنهاد می کنیم تا ، روز پیش از انجام عمل جراحی بینی ، حمام کنید ، تا دست کم دو روز نیاز نباشد که به حمام بروید ، چرا که علاوه بر این که ، این امر از خیس شدن پانسمان بینی پیشگیری می کند ، با در نظر داشتن این موضوع که تا چند روز پس از جراحی هنوز آثار داروی بی هوشی در بدن هست ، ممکن است تا فرد ، دچار سرگیجه شده و یا سر بخورد ، لذا نباید تنها به حمام برود.
در آغاز حمام به کمک فرد دیگری بدن تان را تا گردن ، بشویید ، بعد از آن روی صندلی بنشینید و سرتان را کمی به عقب خم کنید ، تا فردی که کمک تان می کند ، سرتان را بشوید.
البته توصیه ما این است تا در این مدت ، از دوش تلفنی استفاده نمایید و برای تمیز کردن صورت تان ، از دستمال مرطوب استفاده کنید.
چند روز بعد از عمل بینی می توان استحمام کرد؟
پانسمانی که بلافاصله بعد از عمل ، درون بینی قرار می دهند با توجه به دلایل مختلفی ، باید در حدود 1 هفته تا 10 روز درون بینی باقی بماند تا فرم جدید بینی را حفظ کند. به همین منظور در طی این مدت در صورت استحمام ، تحت هیچ شرایطی نباید اسپلینت ها خیس شوند تا بتواند باعث تثبیت فرم جدید شوند.
حمام کردن با پانسمان بینی چگونه انجام شود؟
مادامی که پانسمان در درون بینی قرار دارد ، لازم است تا در هنگام حمام کردن ، با حفظ احتیاط جهت جلوگیری از خیس شدن پانسمان ، قسمت گردن به پایین را شست و قسمت سر و صورت را می توان با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کرد. در حین حمام کردن ، اگر پانسمان و اسپلینت بینی خیس شد ، باید سریعا پزشک معالج را در جریان گذاشته و از پزشک جراح کسب تکلیف کرد. اما یک مورد است که دوش گرفتن با پانسمان بلا مانع است. برخی از پزشکان به بیماران خود این توصیه را می کنند جهت خارج کردن راحت تر اسپلینت ها از بینی ، قبل از مراجعه به مطب ، دوش گرفته تا این پانسمان خیس شده و بدون هیچ گونه درد و خونریزی از بینی خارج شوند.
دوش گرفتن بعد از برداشتن پانسمان به چه شکل است؟
دوش گرفتن بعد از برداشتن اسپلینت ها نیز باید با رعایت برخی شرایط باشد. مهم ترین نکته ای که باید در این حین به آن توجه داشت ، با توجه به متورم بودن بافت آسیب دیده بینی ، نباید از آب داغ برای استحمام استفاده کرد. آب داغ می تواند گردش خون را افزایش دهد که منجر به افزایش شدت ورم بینی بعد از عمل شود. علاوه بر آن لازم است در حین استحمام از مالش ناحیه بینی اجتناب کرده و بعد از استحمام ، ناحیه بینی را به خوبی خشک کرد.