جراحی بینی

سپتوپلاستی

تیغه بینی در حالت نرمال بایست در وسط بینی ( بین دو حفره ) قرار گرفته شود زمانی که این تیغه از جای خود منحرف می شود، غضروف اضافی ایجاد می گردد و علاوه بر آن ، حفره مجاور بینی به دلیل جا به جا شدن ، جلوی عبور هوا را می گیرد و اغلب حفره های مجاور گشاد می شوند.

سپتوپلاستی نوعی عمل جراحی بینی است که تحت بی هوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام گرفته و جای تیغه بینی  که در قسمت وسط بینی قرار دارد ، اصلاح می گردد.

سپتوپلاستی

چه زمان سپتوپلاستی انجام می شود ؟

زمانی که سپتوم بینی دچار انحراف شود فرد با مشکلات تنفسی و درد همراه با خون دماغ شدن روبرو می شود و بایست تحت جراحی سپتوپلاستي قرار گیرد تا این گونه مشکلاتش برطرف گردد.

جراحی سپتـوپلاستي به گونه ایی است باید غضروف اضافی که در اثر انحراف ایجاد می گردد برداشته شود بعد از اینکه بیمار تحت بیهوشی عمومی یا موضعی قرار گرفت جراح روی تیغه بینی ( از طریق سوراخ های بینی ) برشی ایجاد می کند و به قسمت های غضروف اضافی دسترسی می یابد سپس با بیرون کشیدن قسمت های اضافی استخوان و غضروف ، تیغه بینی بخیه و سرجایش محکم می گردد.

در جراحی سپتوپلاستي عملی به نام تامپون وجود دارد که توسط آن درون بینی با گاز پانسمان فشرده به مدت چند روز پر می شود.

لازم است اضافه کنم که در سپتوپلاستي ، تیغه های منعطف همراه با سوراخ هایی که در آن تعبیه شده است  توسط بخیه سرجایشان درون بینی قرار داده  می شود و محکم می گردد.

داخل بینی گاهی اوقات پانسمان می شود و گاهی نیازی نیست، برای جذب خون یه تکه گاز پانسمان در قسمت پایین بینی چسبانده می شود، این تیغه L شکل بعد از هفت الی ده روز باید برداشته شوند.

هدف از جراحی

هدف اصلی در جراحی سپتوپلاستي این است انحراف سپتوم بینی از بین برود و اصلاح شود تا مسیر جریان هوا در داخل بینی به درستی انجام گردد.

بعد از جراحی سپتوپلاستي ، بینی بیمار ممکن است تا حدی ورم کند و دچار کبودی شود که جای نگرانی نیست، هم چنین برای جلوگیری از عفونت استفاده یک دوره کامل آنتی بیوتیک برای بیمار توصیه می گردد.